• Slider 4
  • Slider 3
  • Slider 2
  • Slider 1

Welcome to JJ Associates

About UsThe Firm J.J. Associates, Chartered Accountants was established in July 1994 by the Proprietor CA J.Jambukeswaran.

J.J.Associates is more than 22 years old and has a clientele of more than 500 which includes lots of multinationals, corporates, partnership firms and individuals.

It has a adequate and knowledgeable staff, assisting the Proprietor in the day to day activities. The office is ....

Know More »

Tax structure in India

Q 1 : What are you doing ?
Ans : Business.
Tax : PAY PROFESSIONAL TAX !
 
Q 2 : What are you doing in Business?
Ans : Selling the Goods.
Tax : PAY SALES TAX !!
 
Q 3 : From where are you getting Goods?
Ans : From other State/Abroad.
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!
 
Q 4 : What are you getting in Selling Goods?
Ans : Profit.
Tax : PAY INCOME TAX!
 
Q 5 : Where you Manufacturing the Goods?
Ans : Factory.
Tax : PAY EXCISE DUTY!
 
Q 6 : Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans : Yes.
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX !
 
Q 7 : Do you have Staff ?
Ans : Yes.
Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX !
 
Q 8 : Doing business in Millions?
Ans : Yes.
Tax : PAY TURNOVER TAX !
 
Q 9 : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank ?
Ans : Yes, for Salary.
Tax : PAY CASH HANDLING TAX !
 
Q 10 : Where are you taking your client for Lunch & Dinner ?
Ans : Hotel.
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX !
 
Q 11 : Are you going Out of Station for Business ?
Ans : Yes.
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX !
 
Q 12 : Have you taken or given any Service/s ?
Ans : Yes.
Tax : PAY SERVICE TAX !
 
Q 13 : How come you got such a Big Amount ?
Ans : Gift on birthday.
Tax : PAY GIFT TAX !
 
Q 14 : Do you have any Wealth ?
Ans : Yes.
Tax : PAY WEALTH TAX !
 
Q 15 : To reduce Tension, for entertainment, where are you going ?
Ans : Cinema or Resort.
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX !
 
Q 16 : Have you purchased House?
Ans : Yes.
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !
 
Q 17 : How you Travel ?
Ans : Bus.
Tax : PAY SURCHARGE !
 
Q 18 : Any Additional Tax ?
Ans : Yes.
Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL &
SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT 's TAX !!!
 
Q 19 : Delayed any time Paying Any Tax ?
Ans : Yes.
Tax : PAY INTEREST & PENALTY !
  : One last question by IT dept.
  : "How come you paid all those taxes?"
  : "I sold everything that belong to me."
Tax : Pay Capital Gain Tax first!!

Audit & Accounting

Audit & Accounting Our audit & assurance service offerings are based on a complete understanding of the clients business specifics, industry peculiarities and applicable laws. The audit.....

Know More »

Taxation

Taxation The Changes in the tax and regulatory environment constantly challenge large and growing businesses, particularly those operating internationally. How your business meets....

Know More »

Service Tax

Service Tax The firm renders the following services for Service Tax: Registration - The firm takes up the complete job responsibility of registration under various types and suitable classification of services.....

Know More »

Investment

Investment Everyone needs to save for a rainy day. Once you have saved enough to take care of emergencies, you should start thinking about investing and to make your money grow......

Know More »

AndAnd
Arista
Echo Shoes
Inqubex
Logic Wares
Methods
Ogilvy Mather